Dubbroek Stud Shetlandponies

Wij heten U allen van harte welkom op de Website van Stal Dubbroek.
Onze hobby:
Fokstal voor standardsize zwarte shetlandpony’,s NSPS. (Nederlands shetlandpony Stamboek).
In deze site treft U aan informatie over onze Shetlandpony fokkerij , inclusief het laatste nieuws en de resultaten van onze pony,s op premiekeuringen en hengstenkeuringen.
Wij, Fam Lichteveld, wonen al meer dan 40 jaar in het mooie limburgs dorp Maasbree. (NEDERLAND).
Wij wonen aan de rand van het unieke natuurgebied genaamd DUBBROEK. Onze stalnaam is hiernaar vernoemd.
Op 2,5 ha weiland in eigendom  direct rondom ons huis, houden wij de fokkerij kleinschalig en hobbymatig, maar met pony’s die van hoge kwaliteit zijn. Wij houden  maximaal 10 pony’s.

summer-kopie

In 1987 zijn wij gestart met het fokken van shetlandponys, als een hobby.
In het begin was het doel het fokken van shetlandponys om er samen met onze kinderen van te genieten, ook met aangespannen pony’s.
Onze eerste vos fokmerrie heette Roosje van de Tol. Hiermee hadden we in de loop der jaren een schitterende stal vossen opgebouwd.
Roosje is altijd bij ons gebleven en is bijna 30 jaar geworden.

roosje1
Omstreeks 1990, toen onze kinderen al wat groter waren, is het doel van onze fokkerij gewijzigd.
Sindsdien proberen we top-kwaliteit shetlandponys (NSPS) te fokken. Zwarte standardsize pony,s in de grote maat (99 t/m 105 cm), middenmaat (93 t/m 98 cm)en in de kleine maat (87 t/m 92 cm).
Ook bezoeken wij vanaf die tijd nationale en internationale keuringen voor shetlandpony’s en nationale hengstenkeuringen.
Wij fokken momenteel alleen met de beste 1ste premie merries en 1ste premie hengsten, die in Nederland beschikbaar zijn.

winter6

Ieder jaar zoeken wij zeer zorgvuldig de allerbeste 1ste premie fokhengsten uit die  beschikbaar zijn om te combineren met onze merries.
Dit fokbeleid is erg succesvol gebleken en heeft al veel kampioenspony’s opgeleverd.

Advertentie